joi, 12 martie 2015

" Plangacioasa" si inima vesela

         Iat-o si pe cea de-a doua batranica :  Miss Cry, Plangacioasa imbracata intr-o rochie de culoare verde crud. Ea aparu dis de dimineata in camera lui Mary Jane care, desi se trezise intr-o dispozitie placuta, aceasta ii disparu foarte repede atunci cand o intalni pe batranica si observa ca afara incepe ploaia
  " - Ah , fetita draga, mi-e asa de mila de tine! zise batranica si isi sterse ochii cu o batista dragalasa de broderie.
     Mary -Jane se intrista de  tot.
      Buna dispozitie ii fugi deodata nu se stie unde. Iar ziua nu i se mai parea vesela si fara griji. In ochi ii licarira lacrimi..."
       Si asa se trezi Mary-Jane imbracata intr-o rochie la fel de verde ca a batranei si plangand in hohote, cu toate ca azi e o zi speciala, ziua tatalui ei, iar mama promisese sa prepare delicioasa budinca englezeasca de mere.

        Doamna Binky, guvernanta, o chema pe M-J. la masa unde era adunata toata familia. Mama si Willie isi prezentara fiecare cadoul si urarile pentru tata, iar cand veni randul lui Mary- Jane, desi aceasta pregatise un cadou frumos " simti cum ochii i se umplura de lacrimi si se porni pe plans. Ah, ce zi trista! Ce dispozitie jalnica!"
      Mama deveni de-a dreptul ingrijorata de starea fetitei si promise sa trimita dupa domnul doctor James.
      Miss Cry era in culmea fericirii  si vru sa o ademeneasca mai mult pe fetita promitandu-i ca-i va indeplini ce dorinta va avea

     Dar Mary-Jane vroia doar sa fie din nou vesela si sa se bucure de lucrurile din jurul ei. Batranica isi dorea cu totul altceva: sa-i faca pe toti sa fie niste plangaciosi, si atunci izbucni intr-un plans aprig si disparu.
      Mary-Jane isi capata din nou pofta de viata si bucuria  si nota in caietul ei special, inca o invatatura pe care o primise:
" Nu e bine sa strici sarbatoarea cuiva.
Poti sa-ti creezi singur buna dispozitie.
Daca ploua, nu e obligatoriu sa fii morocanos"
 
  
      Aceasta este o situatie cu care copiii se pot intalni foarte des, si anume sa fie plangaciosi fara motiv, sau morocanosi. De aceea veselia si buna dispozitie se pot invata .
     Asadar, motto-ul de astazi este:
                     
                      " O inimă veselă înseninează faţa,iar când inima e tristă şi duhul e fără de curaj." (Pildele lui Solomon15:13)
     
      Noi am pus accentul pe prima parte si le-am spus fetelor ca nu trebuie sa fie niste plangacioase si ca depinde doar de ele sa fie vesele  si sa se bucure de lucrurile dimprejurul lor. Nu trebuie sa lase tristetea sa fie stapana pe inimioara lor.
     
        D. a potrivit un puzzle improvizat prin care a trebuit sa descopere motto-ul nostru:


      Pentru R. am pregatit o activitate in stilul montessori prin care  lipit pe inimioare cate o " veselie" (asa ii spunea ea) . Este un foarte bun exercitiu de motricitate si nu numai, iar in timpul activitatii am vorbit despre faptrul ca veselia porneste din inimioara:



 Am facut si activitati de decupaj:
 - Pentru D, care a decupat mai multe inimioare si apoi le-a lipit pe o rama foto in care am pus o poza  de la  " Ziua Mamei", in care eram cu totii veseli.

                                      acum poza da culoare peretelui din living

- Pentru R. am pregatit  doua inimioare bucuroase pe care le-a decupat cat de bine a putut:


 O inima este vesela atunci cand este multumita. Am gasit aici o activitate  foarte potrivita.




   Nu am uitat sa  asezam pe tabla numarul 2 si o rochie verde pe care D. a scris numele lui Miss Cry:


   Cum credeti ca am incheiat activitatile???????......
   Ei bine, DA, am facut o prajitura cu mere ( si scortisoara) la care am participat cu toate, si cu care l-am asteptat pe tati sa vina acasa.
Iata si un cantecel vesel pe care l-am ascultat, in aceeasi tema: AM BUCURIE CA FANTANA


Nu uitati: " O inima vesela, insenineaza fata"

O zi frumoasa, frumoasa sa aveti!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

related post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...