marți, 17 februarie 2015

Ceasul

   
      Aceasta  carte, este ultima care a trecut pragul casei noastre si a fost binevenita atat pentru D.(6 ani) cat si pentru R. (3 ani). Cartea are copertile cartonate, fiind astfel usor de manevrat de copiii mai micuti, dar are si un text usor de citit pentru incepatori. D. stie sa citeasca destul de cursiv si este o placere pentru ea sa-i citesca surioarei mai mici.
 



             Pentru mine a fost un instrument bun in a le invata primele notiuni despre citirea ceasului. D stie sa citesca ceasul electronic, iar asta a ajutat-o foarte mult in a se deprinde mai usor cu citirea orelor la ceasul  mecanic. Chiar daca  R. este mai mica, a fost si ea foarte interesata de povestea familiei de ursuleti si de micile ceasuri de la marginea de sus a paginilor.
             Dupa ce  aproape toate ziua au citi si au rasfoit cartea, am facut cateva activitati in care ne-m jucat cu ceasul:
            


am potrivit un ceas de carton (decupat dintr-o carte de activitati cu mai mult timp in urma) dupa  orele aratate in micutele ceasuri din carte,

de aici am printat cartonasele montessori cu partile componente ale unui ceas ,
 

D si R, au potrivit cand una cand cealalta cartonasele, facand una pe profesoara si cealalta pe elevul, si desi joaca ar mai fi continuat, am mai lasat cateva activitati si pe ziua urmatoare...pentru ca ceasul era trecut de 8.00 seara.

Un comentariu:

  1. As dori sa cumpăr aceasta carte. Ma puteți îndruma spre un site sau librărie?
    Vă mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere

related post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...